Domowy przepis na pyszny obiad

Fasolka po bretońsku to danie, które bardzo często pojawia się na stołach w wielu polskich domach. Jest smaczne, sycące i można je podać zarówno  na obiad, jak i wczesną kolacje. Przygotowanie fasolki jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu. Z tym przepisem niewątpliwie poradzą sobie wszystkie osoby, nawet te, które nie czują się dobrze w kuchni.

Fasolka po bretońsku – sprawdzone, polskie produkty 

Fasolka po bretońsku składa się z dość wielu składników, które połączone w odpowiedni sposób oraz dość długo gotowane – w efekcie tworzą wyborne i pyszne danie, które smakuje wielu dorosłym oraz dzieciom. Tradycyjna fasolka po bretońsku składa się między innymi z takich produktów jak: fasola, kiełbaska i boczek, pomidory z puszki, cebuli oraz przypraw: czosnku, majeranku, listka laurowego, czarnego pieprzu, soli, oraz innych (w zależności, czy lubi się łagodniejszy, czy też ostry smak). 

Przygotowanie – wersja ekspresowa 

Powyższe składniki wystarczy ze sobą zmieszać i całość gotować na wolnym ogniu od około 1,5 do 2 godzin. Takie danie jednogarnkowe jest idealne szczególnie dla osób, które nie przepadają za wielogodzinnym staniem w kuchni. Dodatkowo wiele gospodyń domowych ceni je za to, że jest niesamowicie sycące, a ilość powstałej fasolki spokojnie starczy dla całej rodziny na przynajmniej kilka obiadów. Niektóre panie chętnie gotują większą jego ilość, by móc zamrozić fasolkę i w razie, gdy dopadnie domowników nagły głód – zawsze można ja odmrozić. Taka wersja smakuje równie wybornie.